Madlavning er bare helt fantastisk, specielt hvis man har gode køkkenredskaber og skarpe knive. Mange har med sikkerhed ført hørt om køkkenknive, der er skarpe og i god kvalitet.
Uheldigvis halter det ofte lidt, med selve den tekniske forklaring på anvendelsen af disse begreber som 'skarphed' og 'kvalitet' i relation til køkkenknive.
De fleste rustfrie knive har faktisk ikke en særlig god evne, til at holde æggen på kniven skarp, med mindre de er blevet varmebehandlet eller hærdet, således at stålet opnår en særlig hårdhed (Rockwell hårdhed) mellem 56 – 58 HrC.
En hårdhed mindre end 56HrC, vil forårsage at kniven meget hurtigt mister sin evne til at holde sig skarp.
Knive der har et knivblad, der består af rustfrit stål, men som har et lavt indhold af kulstof, kan være vanskelige at slibe, så de bliver rigtig skarpe.
Det er nemmere at slibe en kniv meget skarp, hvis knivens stål indeholder et højt niveau kulstof.
Chrom blandes i stål for at tilføre knivbladet evnen til at modstå dannelse af rust.
Hvis stålet på knivbladet indeholder meget chrom, så er det også vanskeligt at holde kniven skarp.
Tilsættes molybdæn og vanadium til stålsammensætning, så øges evnen til at modstå rust. Dette gælder også evnen til at fastholde skarpheden.
- Optimal balance af stålsammensætningen.
- Rockwell hårdhed på mindst 58 og gerne højre.
- At køkkenkniven ligger godt i hånden
- At kniven kan slibes skarp og herunder bevare sin skarphed
Gode råd til vedligeholdelse af køkkenknive:
- Brug altid et fornuftigt skærebræt. Anvend aldrig et skærebræt af typen sten eller glas
- Sørg for at skære med kniven (undgå at vride). Brug den ikke til at brække eller vride med
- Undgå at skære i knogler eller frosne varer
- Vask altid køkkenknivene manuelt umiddelbart efter brug. Anvend aldrig i opvaskemaskinen til rengøring af køkkenknive
- Anvend ikke den hårde side af køkkensvampen, fordi den vil påføre ridser på bladet af køkkenkniven
- Sørg altid for at knivens æg, ikke kommer i berøring med andre materialer (stål fra knivmagnet m.fl), når kniven ikke anvendes og derfor skal opbevares.
- Brug gerne en knivmagnet af træ, som ikke påfører ridser.
Kulstof: 1.0%
Chromium: 15.0%
Molybæn: 1.0%
Vanadium: 0.2%
Cobalt: 1.5%
Hårdhed: op til 63 HrC
Japanske køkkenknive er bare meget skarpere end andre køkkenknive, som eksempelvis tyske køkkenknve.
Forklaringen er ganske enkelt, at japanerne anvender hårdere stål, hvormed de har formået at gøre knivene væsentligt skarpere.
Japanske køkkenknive konstrueres efter ældgamle traditioner, der også kendes fra samuraisværd.
Desuden belægges selve kernen, på de enkelte knive, der betår at hårdt stål, med tynde lag af stål, hvilket gør knivene meget holdbare og til dels rustfrie.
Man kan til dels sige at knivene damasceres, hvilket betyder, at jern og stål smeltes sammen for at gøre knivbladet både hårdt, skarpt og fleksibelt.
Kasumi køkkenknive kommer fra Seki i Japan.
Seki er en japansk by med en fantastisk historie og den er meget berømt for sin produktion af nogle af de fineste japanske sværd gennem tiden.
Nyttigbras.dk kan med stolthed præsentere ægte japanske køkkenknive fra Kasumi i vores online sortiment.
- Japanske køkkenknive med ståltype V-GOLD-10
- 32 lag af rustfrit stål der danner et smukt damaskus mønster
- Ultra skarpe køkkenknive i topklasse
- Eksklusive køkkenknive i japansk top kvalitet
Kasumi Køkkenknive henvender sig til alle der tager madlavning seriøst, og som ønsker ultra skarpe køkkenknive i absolut top kvalitet.
Læs mere om vores japanske Kasumi Køkkenknive
Hvis du ønsker en saks i verdensklasse og som samtidig er virkelig skarp, så kan japanske sakse helt klart kan anbefales.
Kai sakse er udført i verdens bedste stål og der er lagt vægt på at opnå en perfekt afbalancering af skærebladene.
Samtidig er alle håndtagene på Kai saksene ergonomisk designede, for at sikre at man kan arbejde med disse sakse over længere tid ad gangen.
Naturligvis er KAI saksene også beklædt med lækkert blødt plast, der bevirker at de er lækkere at holde i hånden helt generelt.
Fælles for KAI sakse er suveræn performance, skarphed og i det hele taget 100% kvalitet.
En Kai saks er ganske enkelt uopslidelig, hvis man ellers husker at vedligeholde den på korrekt vis.
Derfor er en Kai saks også som hovedregel i den lidt dyrere ende i forhold til andre sakse på markedet.
Opret Kommentar (Spam og værdiløst indhold godkendes ikke)